Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Van den Eerenbeemt (1936) heeft een grote staat van dienst als kunstenaar. Zijn herkenbare stijl, even aards als poëtisch, brengt de gedachte altijd verder dan de voorstelling of anekdote. Meteen na de Rijksakademie Amsterdam won hij in 1959 de Koninklijke Subsidie schilderkunst en een jaar later opnieuw. Maakte samen met dichter Gerrit Kouwenaar de grafiekmap Zonder Kleuren (1962). Deed in 1965 decor- en kostuumontwerp voor de opera 'Labyrinth' van Peter Schat.
Visualiseerde voor het Stedelijk Museum Amsterdam de partituur Signs (1970) van componist Ton Bruynel. Was medeoprichter van 'Raam 75' en de tamelijk legendarische schildergemeenschap 'IJmuider Kring'.
Publiceerde de dichtbundels Likzout/Zoethout (1977) en Melk en Mest (1984). Meerdere sculptuuropdrachten. Coördinatie van grote kunstprojecten in de Bibliotheek Rotterdam en Arrondisements-rechtbank van Haarlem.
In de paar seizoenen dat hij les gaf op Ateliers 63 en de academies in Amersfoort en Kampen heeft hij een krachtige en onuitwisbare invloed gehad op verschillende generaties jongere kunstenaars.
Door nalatigheid van een dakdekker wordt in 1988 in IJmuiden de voormalige IJsfabriek Shamrock, waar Van den Eerenbeemt zijn atelier heeft, volledig in de as gelegd. Oeuvre en persoonlijk archief worden in deze brand compleet vernietigd. Alleen de uitgebreide collectie (meer dan honderd werken) die het Stedelijk Museum in Amsterdam bezit en het werk in privéverzamelingen zijn bewaard gebleven.
In 1992 reist Van den Eerenbeemt bijna een jaar lang door India.
Onderweg maakt hij schetsen en krabbels. Kleine tekeningen, soms zelfs gemaakt met moddervingers op papier. Hieruit ontstaat het jaar daarop de monumentale serie 'Indian Letters', een reeks was-pigmentschilderingen op papier (1.50m x 2.30m). Sinds 1996 woont en werkt Van den Eerenbeemt in Frankrijk, op de zuidelijkste hellingen van de Champagne.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe werken en activiteiten